اخبار علمی http://dari.irib.ir Sun, 12 Aug 2018 00:02:58 +0430 fa-af به این دلایل باید بیشتر سیب سبز بخورید http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120945-به-این-دلایل-باید-بیشتر-سیب-سبز-بخورید http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120945-به-این-دلایل-باید-بیشتر-سیب-سبز-بخورید

سیب‌، یکی از پُرمصرف‌ترین میوه‌ها در سرتاسر دنیاست. همه می‌دانیم که سیب در هاضمه تأثیر به‌سزایی داشته و از بوی بد دهان به خاطر پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند. جمله معروفی هست که می‌گوید «خوردن یک سیب در روز باعث می‌شود دیگر به دکتر نیاز نداشته باشید». در این میان بیشتر توجه به سیب‌ قرمز بوده تا سیب سبز. سیب سبز سرشار از ویتامین A ، C و K است. از طرفی منبع غنی آهن، پتاسیم، کلسیم، آنتی‌اکسیدان و فلاونویید محسوب می‌شود. در اینجا به برخی مزایای این سیب اشاره می‌کنیم.
۱.افزایش میزان سلامت ریه
تحقیقات نشان می‌دهد خوردن مرتب سیب سبز می‌تواند خطر تنگی‌نفس را کاهش دهد چرا که سرشار از فلاونویید است. محققان می‌گویند فلاونوییدها باعث کاهش خطر تنگی‌نفس می‌شوند. سوای این مسئله، سیب سبز می‌تواند خطر سرطان ریه را تا ۲۱ درصد کم کند.
۲.پیشگیری از ایجاد لخته‌های خون
سیب سبز حاوی ترکیبات شیمیایی به نام ریوتین است که می‌تواند از شکل‌گیری لخته‌های خون پیشگیری کند. علتش آن است که ریوتین قادر است آنزیمی را غیرفعال سازد که مسبب شکل‌گیری لخته‌های خونی است. 
۳.افزایش کارکرد متابولیسم
سیب سبز تأثیر بسزایی در هاضمه داشته چرا منبع غنی و کاملی برای آن محسوب می‌‌شود. این مسئله مانع از شکل‌گیری باد معده شده و به خروج هر نوع ماده سمی از معده کمک می‌کند، در نتیجه میزان کارکرد متابولیسم افزایش می‌یابد چرا که سیب سبز حاوی فیبر بوده که به راحتی هضم می‌شود. 
۴.افزایش سلامتی استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان
خوردن سیب خصوصا برای زن‌ها تأثیر مفیدی به همراه دارد چرا که سرشار از پتاسیم،‌ ویتامین K و کلسیم است. تحقیقات نشان می‌دهد ویتامین K در پیشگیری از پوکیِ استخوان در زنان و افزایش سلامت استخوانی تأثیر بسزایی دارد.
۵.مبارزه با سالخوردگی زودهنگام پوست
همان‌طور که قبلا هم گفته شد، سیب سبز منبع غنی ویتامین C ، ویتامین A و حتی آنتی‌اکسیدان است. این مسئله باعث می‌شود که تأثیر زیادی در مبارزه با سالخوردگی و پیری پوست و سالم نگه داشتن آن به همراه داشته باشد.
۶.تأثیر مثبت روی دیابت
اگر دچار دیابت هستید، توصیه ما این است که به جای سیب قرمز از سیب سبز استفاده کنید. پزشکان می‌گویند سیب‌های سبز در مقایسه با سیب‌های قرمز، قند کمتری داشته و فیبر بیشتری دارند و می‌تواند خطر دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

]]>
اخبار علمی Mon, 01 Aug 2016 08:40:11 +0430
برای اینکه آلزایمر نگیرید این کار را انجام دهید http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120910-برای-اینکه-آلزایمر-نگیرید-این-کار-را-انجام-دهید http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120910-برای-اینکه-آلزایمر-نگیرید-این-کار-را-انجام-دهید
فعالیت های ذهنی می تواند به طرز چشمگیری از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری کند.
 
به گزارش سرویس سلامت پایتخت، بهرام هجرانی، جراح و متخصص مغز و اعصاب گفت: بروز آلزايمر بيشتر به صورت اختلال در حافظه كوتاه مدت است و معمولا در ۵۰ تا ۶۰ سالگی آغاز می شود و به تدريج كه پيشرفت می كند، از نظر روانی و رفتاری و انجام عملكردهای پيچيده تخريب می شود.
 
هجرانی در ادامه گفت: ذهن مانند جسم با بالا رفتن سن تحلیل می ود اما با انجام فعالیت های فکری می توان پیری ذهن را به تاخیر انداخت.
 
وی درخصوص تاثیر فعالیت های ذهنی در پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر تاکید کرد: تمرین های ذهنی در پرورش مغز نقش اثبات شده ای دارد. هرچه ذهن در دوران جوانی پرورش یابد فرایند تحلیل آن کندتر صورت می گیرد.
 
وی در مورد تاثیر فعالیت های ذهنی در درمان بیماری آلزایمر اظهار داشت: فعالیت های ذهنی تاکنون تاثیر قطعی در درمان آلزایمر نداشته و فقط می تواند در کاهش روند بیماری نقش داشته باشد. 
 
وی در ادامه افزود: کسانی که فعالیت های ذهنی کمتری دارند لزوما به آلزایمر مبتلا نمی شوند. بعضی افراد از لحاظ ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری هستند. 
 
این متخصص مغز و اعصاب در خصوص انجام  تمرین های ذهنی تصریح کرد: در حالت عادی مطالعه، حل مسئله و جدول ، انجام بازی های فکری و سایر فعالیتهای ذهنی موجب تقویت حافظه و باعث پیشگیری از بیماری آلزایمر می شود. 
 
وی با بیان اینکه استفاده از برنامه غذایی سالم از ابتلا به بیماری آلزایمر جلوگیری می کند، افزود: برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری ، انجام ورزش روزانه، رعایت بهداشت روانی و فردی، شیوه تغذیه سالم و فعالیت های ذهنی از بروز بیماری آلزایمر در افراد جلوگیری می کند.
]]>
اخبار علمی Sat, 30 Jul 2016 15:40:43 +0430
6 اشتباه فریز کردن مواد غذایی! http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120891-6-اشتباه-فریز-کردن-مواد-غذایی http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120891-6-اشتباه-فریز-کردن-مواد-غذایی

منجمد و فریز کردن مواد غذایی یکی از راه ها برای نگهداری مواد غذایی است، اما همین فریز کردن مواد غذایی هم قوانین خاص خودش را دارد که بهتر است بدانید.

نکته هایی مهم در فریز کردن مواد غذایی

منجمد کردن غذا سریع ترین و راحت ترین روش برای حفظ خوراکی ها در خانه است. امروزه با استفاده از کیسه های پلی اتیلن، ظروف پلاستیکی، برچسب های فریزر و دیگر لوازم، می توانیم به راحتی انواع خوراکی ها را در فریزر نگهداری کنیم. رعایت اصول صحیح انجماد غذا به حفظ کیفیت و مواد مغذی خوراکی ها هنگام مصرف کمک می کند.

تغییرات شیمیایی هنگام عملیات انجماد

میوه ها و سبزیجات پس از چیده شدن، تحت تاثیر تغییرات شیمیایی قرار می گیرند که در نهایت موجب فساد و از بین رفتن آنها می شود. رنگ، مواد مغذی و طعم مواد غذایی تحت تاثیر آنزیم های موجود در آنها به مرور زمان تغییر می کند. بنابراین این محصولات باید زمانی که رسیده اند و کاملا با طراوت هستند منجمد شوند. بدین ترتیب آنزیم های موجود در آنها در اثر سرما غیر فعال شده و مانع فساد خوراکی ها می شود.

تغییر بافت مواد خوراکی در زمان انجماد

90 درصد وزن اکثر میوه ها و سبزیجات از آب تشکیل شده است. این آب و دیگر مواد شیمیایی، در سلول ها قرار گرفته و ساختار و بافت مناسبی به آن می بخشند. وقتی این مواد در حالت انجماد قرار می گیرند و آب درون آنها یخ می زند، حجم شان بیشتر شده و بلورهای یخ، دیواره های سلول را پاره کرده و بیرون می زنند. در نتیجه، وقتی یخ این محصولات، هنگام مصرف باز می شود، بافت خوراکی ها بسیار نرم تر از قبل از زمان انجماد می شود. این تغییرات در محصولاتی مانند لوبیا، ذرت و نخود کمتر دیده می شود. همچنین اگر سرعت یخ زدن محصولات بالا باشد، به جای تشکیل بلورهای یخ درشت، بلورهای کوچکی به وجود می آید که نمی توانند حجم بالایی از سلول ها را از بین ببرند و ساختار محصول بهتر حفظ می شود.

خطر قرار دادن غذای گرم در فریزر

برای سالم نگه داشتن خوراکی های گرم در فریزر، آنها باید پیش از انجماد کاملا سرد شوند. قرار دادن غذای گرم در فریزر، دمای محیط را افزایش داده و موجب گرم شدن مواد خوراکی یخ زده اطراف آن و دوباره یخ زدن آنها پس از کاهش مجدد دما، می شود. این وضعیت طعم و بافت غذا را تغییر می دهد. برای سریع خنک کردن غذا، آن را در کاسه ای فلزی قرار داده یا ظرف غذای گرم را درون یک ظرف پر از آب سرد بگذارید تا به دمای مناسب برسد.

روغن اضافی خورش ها و مواد غذایی مایع پرچرب را که پس از سرد شدن به روی غذا می آیند را با قاشق بردارید و سپس غذا را در فریزر بگذارید. چربی ها بدلیل قابلیت بالای فساد پذیری از طول عمر غذاهای منجمد شده می کاهند.

سوختگی انجماد

با استفاده از کیسه های فریزری ضد رطوبت زیپ دار مانع سوختگی فریزری غذاها شوید. ورود هوا به داخل بسته بندی های غذاهای منجمد شده، موجب تغییر رنگ و ایجاد لکه هایی روی مواد غذایی می شود. البته غذا فاسد نمی شود اما طعم آن دیگر مانند قبل نخواهد بود. غذاها را در بسته های کوچک و به اندازه نیازتان بسته بندی نمایید دراینصورت هم سریعتر منجمد می شوند و هم استفاده از آن راحت تر خواهد بود. در ضمن با استفاده از برچسب و ماژیک غیر قابل پاک شدن در برابر رطوبت، نام غذاها، وزن و تاریخ انجمادشان را یادداشت کنید.

طبقه های فریزر را با انباشتن بسته های غذایی پر نکنید و به اندازه کافی فضا برای جا به جایی هوا بگذارید تا بسته ها سریع تر منجمد شوند.

ذوب کردن غذای منجمد شده

استفاده از یخچال یا مایکروویو برای انجماد زدایی و رسیدن به دمای محیط مناسب تر است. برای این کار زمان کافی در نظر بگیرید. این روش معمولا برای هر نیم کیلو غذا، حدود 5 ساعت طول می کشد. برای پیشگیری از آلودگی هرگز غذا را در دمای اتاق ذوب نکنید...

هنگام منجمد کردن خوراکی ها، دانستن اینکه هر کدام از خوراکی ها را چقدر می توان در فریزر نگهداشت تا مواد مغذی اش حفظ شود، مهم است. در این بخش مدت زمان نگهداری برخی از مواد در فریزر آورده شده است

]]>
اخبار علمی Thu, 28 Jul 2016 17:41:50 +0430
چگونه بیماریهای قلبی عروقی را از خود دور کنیم؟ http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120790-با-این-مواد-غذایی-بیماری-قلبی-عروقی-را-از-خود-دور-کنید-یک-متخصص-تغذیه-گفت-برخی-از-چربی-های-مفید-کمک-زیادی-به-پاک-سازی-کبد-و-درمان-بیماری-های-قلبی-عروقی-می-کند-پیام-فرحبخش-متخصص-تغذیه-و-رژیم-درمانی-در-گفت-وگو-با-خبرنگار-حوزه-بهداشت-و-درمان-گروه-عل http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120790-با-این-مواد-غذایی-بیماری-قلبی-عروقی-را-از-خود-دور-کنید-یک-متخصص-تغذیه-گفت-برخی-از-چربی-های-مفید-کمک-زیادی-به-پاک-سازی-کبد-و-درمان-بیماری-های-قلبی-عروقی-می-کند-پیام-فرحبخش-متخصص-تغذیه-و-رژیم-درمانی-در-گفت-وگو-با-خبرنگار-حوزه-بهداشت-و-درمان-گروه-عل

یک متخصص تغذیه گفت: برخی از چربی های مفید کمک زیادی به پاک سازی کبد و درمان بیماری های قلبی عروقی می کند.

پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: بسیاری از افراد تصور می کنند که کلسترول برای بدن مضر است در صورتی کلسترول خوب(HDL)، به عنوان پاک کننده کبد و کنترل کننده  بیماری های قلبی در بدن محسوب می شود.

 وی افزود: میزان مناسب کلسترول خوب با آزمایش خون قابل اندازه گیری است و میزان مناسب آن در آقایان باید بالاتر از 40 و در خانم ها بالاتر از 50 باشد و افزایش آن می تواند نقش موثری در از بین بردن بیماری های قلبی عروقی ایفا کند.

 فرحبخش با بیان اینکه نسبت کلسترول خوب به بد ( LDL) مهم است، افزود: در صورتی که این نسبت زیر3 باشد، می توان آن را عدد قابل قبولی تلقی کرد در غیر این صورت فرد در معرض بیماری های قلبی عروقی قرار می گیرد.

 وی در خصوص رابطه کلسترول خوب با فعالیت بدنی اضافه کرد: (HDL) بیش از اینکه با تغذیه در ارتباط باشد، رابطه تنگاتنگی با فعالیت بدنی دارد و در ورزشکاران و افرادی که فعالیت بدنی روزانه دارند به مراتب ببیشتر است.

 این متخصص تغذیه با اشاره به مواد غذایی که می توانند میزان کلسترول خوب را افزایش دهند، اذعان کرد: مصرف  مواد غذایی چون روغن های ماهی، مغزها، ماهی های چرب،  غذاهای دریایی و روغن زیتون کمک شایانی به این امر کرده  و موجب کاهش بیماری هایی قلبی عروقی می شوند.

 

]]>
اخبار علمی Mon, 25 Jul 2016 10:32:33 +0430
کم خوری منجر به کاهش التهاب می شود http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120740-کم-خوری-منجر-به-کاهش-التهاب-می-شود http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120740-کم-خوری-منجر-به-کاهش-التهاب-می-شود

مطالعه جدید محققان نشان می دهد با خوردن کمتر می توان بروز التهاب را کاهش داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مطالعه مشترک محققان دانشگاه واشنگتن آمریکا و دانشگاه برسیا ایتالیا نشان می دهد افرادی که میزان کالری مصرفی روزانه شان را ۱۰ تا ۲۰ فیصد کاهش می دهند به مدت ۲ سال از علائم التهاب مزمن شان کاهش می یابد.

درحالیکه مطالعات قبلی نشان داده بود رژیم دارای محدودیت کالری ممکن است برای سیستم ایمنی مضر باشد، مطالعه جدید نشان می دهد رژیم غذایی محدود شرکت کنندگان این تحقیق به سیستم ایمنی یا توانایی شان در مقابله با عفونت ها اسیب نرساند.

دکتر لوگی فونتانا، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «کاهش علائم التهاب از نشانه های داشتن سلامت بهتر است. چراکه التهاب در ابتلا به بیماری قلبی-عروقی، سرطان و افزایش سن نقش اثبات شده ای دارد.»

در این مطالعه ۲۲۰ فرد سالم شرکت داشتند که گروهی از آنان رژیم غذایی طبیعی خود را ادامه داده و گروه دیگر مجبور به کاهش روزانه ۲۵ فیصد از کالری مصرفی شان شدند که پس از گذشت شش ماه از شروع مطالعه، مصرف کالری مصرفی آنان در روز به ۴۸۰ کالری کاهش پیدا کرد. همچنین این افراد با استفاده از مولتی ویتامین‌ها و مکمل‌های معدنی از بروز سوء تغذیه پیشگیری می کردند.

پس از گذشت دو سال مشاهده شد افرادی که رژیم غذایی محدود را دنبال کرده بودند با کاهش سطح نشانه ها و علائم التهابی روبرو شده و همچنین در واکنش این افراد به واکسن‌ها یا آسیب پذیری‌شان در برابر آلودگی‌ها تفاوتی مشاهده نشد.

 

]]>
اخبار علمی Sat, 23 Jul 2016 11:04:54 +0430
4 اشتباه رایج در مورد شارژ گوشی‌های هوشمند http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120719-4-اشتباه-رایج-در-مورد-شارژ-گوشی‌های-هوشمند http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120719-4-اشتباه-رایج-در-مورد-شارژ-گوشی‌های-هوشمند

محققان به بررسی علل تخلیه مکرر باتری گوشی‌های هوشمند و در نهایت فرسایش آنها پرداخته و توصیه‌هایی را در این زمینه ارائه کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از تک اینسایدر، آنها به این نتیجه رسیدند که علت این مشکلات، رفتار نادرست کاربران با گوشی‌های هوشمند و نحوه غلط شارژ آنها است.

شرکت باتری سازی Cadex یک وبسایت به نام Battery University راه اندازی کرده و در آن توضیح می‌دهد که باتری‌ها دارای یک وجه مشترک با انسانها هستند آن هم اینکه هر دو نسبت به شوک و استرس حساس بوده و این عوامل سبب کاهش طول عمر آنها می‌شود.
آنها توصیه‌های جالبی را به کاربران ارائه کردند تا باتری گوشی‌های هوشمند خود را در بهترین شرایط ممکن نگه دارند.

اولین قانون ارائه شده  برای افزایش طول عمر باتری توسط این محققان این است که در زمانهای پایانی شارژ از انجام بازی خودداری کرده و یا Wi-Fi و GPS گوشی خود را روشن نگذارند.

اما گذشته از این موارد، آنها توصیه‌ها و قوانین ابتدایی و ساده دیگری را برای مراقبت و شارژ باتری ارائه کردند که به افزایش طول عمر باتری کمک خواهد کرد.

در زمان کامل شدن شارژ، گوشی خود را از شارژر جدا کنید

اولین نکته این است که در زمان کامل شدن شارژ باتری، گوشی هوشمند را از کابل شارژ جدا کرده و نگذاریم در مدت زمان طولانی در همان وضعیت باقی بماند.

به گزارش وبسایت Battery University ، رها کردن گوشی‌های هوشمند در شارژ آن هم در زمانی که آنها به طور کامل شارژ شده اند در دراز مدت آسیب های جدی به باتری گوشی وارد می‌کند.
هنگامی که گوشیهای هوشمند به شارژ 100 درصد می‌رسند اگر همچنان در شارژ باقی بمانند، وارد وضعیت trickle charges (شارژ تدریجی پرکردن دائمی باتری با سرعت آهسته برای نگهداشتن باتری در شرایط شارژ کامل )می‌شوند. ماندن در این وضعیت باتری را در شرایط بالای فشار و شوک و در وضعیت جریان بالای ولتاژ قرار می دهد که این امر مواد شیمیایی داخل باتری را فرسوده می کند.

محققان افزودند، هنگامی که به طور کامل شارژ می‌شود آن را  از دستگاه شارژ کننده آن جدا کنید. این کار مثل شل کردن عضلات پس از  یک ورزش شدید است. زیرا انسانها نیز اگر  ساعتها و بدون وقفه به انجام کار و تمرینات سخت بپردازند  فرسوده شده و در نهایت از پا در می‌آیند.

نیازی نیست که شارژ گوشی شما به 100 درصد برسد

دومین عاملی که این محققان به آن اشاره کردند این است که هرگز سعی نکنید که شارژ گوشی خود را تا 100 درصد برسانید لااقل تا زمانیکه مجبور نشده اید این کار را انجام ندهید. لزوما همیشه نباید شارژ گوشی هوشمند شما کامل باشد فقط کافی است هر زمان فرصت شد آن را به شارژر متصل کنید تا کمی انرژی در باتری ذخیره گردد.

باتریهای یون لیتیوم نیازی به شارژ کامل نداشته و بهتر است که این کار انجام نشود، زیرا یک ولتاژ بالا بر روی باتری تاثیر گذاشته و در دراز مدت سبب فرسایش آنها می‌شود.

 گوشی خود را هر زمان که می‌توانید به شارژر وصل  کنید

بهتر است که گوشی‌های هوشمند را گاهی اوقات در طول روز شارژ کنید به جای اینکه در زمان تخلیه کامل باتری آن را در یک مدت زمان طولانی در شارژ نگه دارید. Battery University میگوید شارژ کردن تلفن هوشمند هنگامی که 10 درصد از ظرفیت شارژ خود را از دست داده بهترین حالت به حساب می آید، اما از آنجایی که انجام این کار در بسیاری از مواقع امکان پذیر نیست، توصیه می شود هر زمان فرصت و پریز برق در اختیار داشتید، باتری دستگاه را مقداری شارژ کنید.

این کار باعث می‌شود تا بدون اینکه از عمر باتری کاسته شود، در تمام طول روز شارژ کافی در اختیار داشته باشید. در این صورت استفاده از گزینه‌های پر مصرف مثل GPS که کاربران به طور معمول آن را برای ذخیره انرژی خاموش می‌کنند نیز امکان پذیر خواهد بود.

 همواره باتری گوشی هوشمند خود را خنک نگه دارید
باتری گوشی های هوشمند حساسیت بالایی نسبت به گرما داشته و شرکت اپل توصیه می‌کند که برای جلوگیری از تجمع گرما در باتری گوشی، در هنگام شارژ قاب مخصوص گوشی را از آن جدا کنید.

همچنین توصیه می‌شود برای افزایش عمر باتری گوشی‌های هوشمند، آن را از قرار گرفتن در برابر نور مستقیم خورشید محافظت کنید.

به طور معمول یک باتری یون لیتیوم حدود 3 تا 5 سال کار می‌کند اما مواردی مثل اتصال باتری به برق در طول شب به شکل متداول و یا استفاده از شارژر بی‌سیم می‌تواند خسارات جبران ناپذیری به باتری وارد کند و این مدت زمان را به حداقل برساند.

]]>
اخبار علمی Thu, 21 Jul 2016 16:27:34 +0430
مصرف قهوه چه فوایدی دارد؟ http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120694-مصرف-قهوه-چه-فوایدی-دارد؟ http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120694-مصرف-قهوه-چه-فوایدی-دارد؟

مصرف قهوه باعث آرامش روان و افزایش انرژی بدن می‌شود و روز خوبی را به ارمغان می‌آورد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، نوشیدن قهوه صبحگاهی با هر طعم و رایحه‌ای، می‌تواند به شروع یک صبح خوب منجر شود. در واقع قهوه نه تنها دارای طعمی دلنشین، بلکه برای سلامتی نیز مفید است. این نوشیدنی اثرات مفید زیادی بر بدن دارد، اما سه مورد از آن‌ها تاثیرات قابل‌توجهی هستند که در ذیل به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1-چربی سوزی: کافئین موجود در قهوه باعث تحریک سیستم گرمایی بدن می‌شود. در نتیجه این عمل منجر به تبدیل مواد غذایی بدن به انرژی خواهد شد. قهوه به از بین بردن میزان کالری که طی یک روز در بدن تولید می‌شود، کمک می‌کند.

2-کاهش احتمال ابتلا به سرطان: نشریه آمریکایی تغذیه بالینی به این مطلب پی برده است که افرادی که در طول روز چهار الی پنج فنجان قهوه مصرف می‌کنند، تا 15 درصد خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می‌دهند. البته لازم به ذکر است که مصرف زیاد قهوه عدم ابتلا به سرطان را تضمین نخواهد کرد.

3-سلامت کبد: بر اساس نتایج تحقیقی در دانشگاه ایالت مینه‌سوتا آمریکا، این نوشیدنی باعث کاهش ابتلا به بیماری بدخیم هپاتوسلیولار که یکی از انواع سرطان‌های مربوط به کبد است، می‌شود.

]]>
اخبار علمی Wed, 20 Jul 2016 15:29:54 +0430
بیماری صرع احتمال ابتلا به بیش فعالی را افزایش می کند http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120678-بیماری-صرع-احتمال-ابتلا-به-بیش-فعالی-را-۳-برابر-می-کند http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120678-بیماری-صرع-احتمال-ابتلا-به-بیش-فعالی-را-۳-برابر-می-کند

به گفته محققان، کودکان مبتلا به صرع یا حملات تشنج ناشی از تب با ریسک بالای ابتلا به اختلال بیش فعالی روبرو هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، در این پژوهش در حدود یک میلیون نفر و به مدت ۲۲ سال تحت نظر بوده اند.

در این مطالعه، کودکان متولدشده در دانمارک از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۷ مورد بررسی قرار گرفته و تا سال ۲۰۱۲ تحت نظر بودند. پژوهشگران دریافتند کودکان مبتلا به بیماری صرع در مقایسه با کودکان فاقد این اختلال، سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به اختلال بیش فعالی قرار دارند.

همچنین کودکانی که دچار تشنج ناشی از تب شدید شده اند، ۳۰ فیصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلال بیش فعالی قرار داشتند.

به گفته دکتر جوسیان لاخوی، عضو تیم تحقیق، «ارتباط بین این شرایط تعجب آور نیست زیرا تمامی این بیماری ها ریشه در سیستم اعصاب مرکزی دارند.»

 

 

]]>
اخبار علمی Wed, 20 Jul 2016 10:31:46 +0430
گوشت قرمز ریسک بروز نارسایی کلیوی را تشدید می کند http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120660-گوشت-قرمز-ریسک-بروز-نارسایی-کلیوی-را-تشدید-می-کند http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120660-گوشت-قرمز-ریسک-بروز-نارسایی-کلیوی-را-تشدید-می-کند

به گفته محققان سنگاپوری، خوردن گوشت قرمز موجب افزایش احتمال بروز نارسایی کلیه ها می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مصرف گوشت قرمز، بخصوص گوشت خوک، ارتباط قوی با افزایش ریسک بیماری های مجاری ادرار، بویژه از بین رفتن عملکرد عادی کلیه ها، دارد.

همچنین محققان عنوان می کنند که این ارتباط با میزان مصرف هم مرتبط است، یعنی هر چقدر مصرف گوشت بیشتر باشد، ریسک این خطر نیز بیشتر می شود.

محققان مصرف ماهی و گوشت مرغ را جایگزین های بهتر گوشت قرمز می دانند.

سال گذشته، سازمان بهداشت جهانی در مورد ارتباط بین گوشت قرمز و ابتلا به سرطان هشدار داده بود.

]]>
اخبار علمی Tue, 19 Jul 2016 15:51:22 +0430
تغییرات آب‌وهوایی موجب بالاتر رفتن ابرها در آسمان شده است http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120579- http://dari.irib.ir/تولیدی-ها/برنامه-های-علمی/science-news/item/120579- تغییرات آب‌وهوایی موجب بالاتر رفتن ابرها و سوق دادن آنها به سمت قطب شده است.

بر اساس تحقیقات جدید منتشر شده در نشریه نیچر، تغییرات آب‌وهوایی موجب بالاتر رفتن ابرها و سوق دادن آنها به سمت قطب شده است.

به گزارش ایسنا ، علت رفتن ابرها به سمت قطب کاهش تابش خورشید در نزدیکی قطب بوده و در نتیجه دیگر گرما توسط ابرها در اتمسفر بازتاب نمی‌شود. ابرها در ارتفاع، رفتاری مشابه گازهای گلخانه‌ای دارند و اختلال در امواج نوری ایجاد می‌کنند و موجب تقویت تغییرات آب‌وهوایی می‌شوند.

دانشمندان بر روی تاثیرات تغییرات آب‌وهوایی بر زمین تحقیق می‌کنند و یکی از عوامل تاثیرگزار ابرها هستند. در گذشته ثبت این تغییرات دشوار بود ولی امروزه با وجود ماهواره‌ها ثبت تغییرات در تشکیل ابرها دقیق‌تر شده است.

دانشمندان موسسه کالیفرنیا و کلرادو سوابق ماهواره‌ها را از سال 1980بررسی کردند. آنان دریافتند الگوهای ابرها با تغییرات آب‌وهوایی تغییر کرده و حاکی از حرکت آنها به سمت قطب و کشیدگی ابرها در ارتفاعات است.

دانشمندان با تلاش بسیار سعی در شناسایی تاثیرات مختلف بر روی ابرها همچون فوران آتشفشان‌ها، افزایش گازهای گلخانه‌ای و ترکیب این عوامل دارند.

محقق این تحقیق، جوئل نوریس از موسسه اقیانوس‌شناسی اسکریپس اظهار کرد: الگوی تغییر ابرها با گرم شدن زمین مرتبط است.

البته تمامی این اطلاعات برای نتیجه‌گیری کافی نیست، اما آنچه مشخص است فوران آتشفشان‌ها و انتشار گازهای گلخانه‌ای است که موجب تغییر در ابرها شده و تمامی این موارد هشداری برای گرم شدن زمین و بررسی روش‌هایی برای مقابله با آن است.

]]>
اخبار علمی Sat, 16 Jul 2016 15:18:14 +0430